Bəzi vaxtlar soyuducudakı yeməklər sürətlə xarab olur. Bir çox insanlar soyuducunun keyfiyyətsizliyindən şikayətlənirlər, lakin əksər hallarda bu səbəb deyil.
“İki sahil” xəbər verir ki, biz bəzən yeməyin saxlanma şərtlərini pozuruq və hətta bunu hiss etmirik.
Saflıq
Soyuducunuzdakı qidaları mümkün qədər uzun müddət təzə saxlamaq üçün onu təmiz saxlamaq son dərəcə vacibdir. Ən azı həftədə bir dəfə yüksək keyfiyyətli yuma həyata keçirməlisiniz. Sirkə və ya soda istifadə edə bilərsiniz.
Temperatur
Düzgün saxlama şəraitini təmin etmək üçün soyuducunuzda hansı temperaturun olduğunu dəqiq bilməlisiniz. Göstəricinin ən azı dörd dərəcə olması optimaldır. Bu, bakteriyaların aktiv şəkildə çoxalma şansını azaldacaq.
Yaşayış
İçi çox dolu soyuducular öz vəzifələrinin öhdəsindən yaxşı gəlmir. Çünki qidaya normal hava mübadiləsini təmin edə bilmirlər. Buna görə qidaları məhdud miqdarda qoymağa dəyər.