Bunu CRSD-da Torpaq İqtisadiyyatı şöbəsinin yaradıcısı və tədqiqat rəhbəri, FRSA -nın qurucusu və rəhbəri, professor Nazia Habib COP29 Azərbaycan Əməliyyat Şirkətinin təşkilatçılığı ilə “Slou Fud” (Slow Food), zəif effekt: Yerli aqro-məhsullar ilə dayanıqlı turizmin gücləndirilməsi" adlı keçirilən panel müzakirə zamanı deyib.
Professor Nazia Habib bildirib ki, karbon izinizi azaltmağın bir hissəsi turizm sektorunda yenilikdir, burada siz hələ də mədəni kimliyi, orijinallığı və ən əsası canlılar arasında mövcudluğunuzu qoruyursunuz, çünki bu, onun bir hissəsidir: “Öləndə yox oluruq. Ancaq gələcək üçün fotoşəkillərinizdə, hekayələrinizdə təcrübəni geridə qoymalısınız ki, bu, Azərbaycan mədəniyyətidir. Ancaq hər səyahət məsələn, dağ zonasını ziyarət edərkən həmişə çoxlu karbon buraxmaqla olmamalıdır, müasir texnologiya ilə bunu edə bilərsiniz. Dünən axşam da dediyim kimi mənim strategiyam və ya fikrim ondan ibarət idi ki, əgər Azərbaycan turizm sektorunu əyləncəli və sağlam şəkildə innovasiya etmək üçün sistemli yanaşmaq istəsə, bu, heyrətamiz olardı.”
Orxan Vahidoğlu, “İki sahil”
COP30: Braziliya Paris Sazişinin Qlobal Qiymətləndirmə İcmalının razılaşdırılmasını Azərbaycana həvalə edib
COP30-da COP29 Prezidentliyinin təşəbbüsü ilə İqlim şəffaflığına həsr olunmuş yüksəksəviyyəli Nazirlər Dialoqu keçirilib
Sədrlik Azərbaycandan Braziliyaya keçdi: COP30-da “Bakı razılaşmaları” icra mərhələsinə daxil olur